Wat zijn de kosten voor een APK?Hoeveel geld bent u kwijt voor een goedkope onafhankelijke APK?
Er is geen minimum- of maximumbedrag voor het uitvoeren van een onafhankelijke APK (Onafhankelijk wil zeggen alleen keuren en geen reparaties). Net als bij garages staan op de meeste websites van onafhankelijke keuringsstations de tarieven aangegeven. In tegenstelling tot sommmige malafide garages vinden onafhankelijk stations geen onnodige reparaties die de kosten omhoog jagen.

Een goedkope APK keuring kan bijvoorbeeld al vanaf 35.
De prijzen voor een goedkope roetmeting al vanaf 15. Houd eventueel rekening met btw en afmeldkosten. Reparaties (indien nodig) voert men niet uit en moet u dus elders laten uitvoeren. Een herkeuring (indien nodig) is binnen bepaalde tijd vaak gratis. Het RDW van de overheid doet ook onafhankelijke keuringen maar hanteert een hoger tarief van zo'n 63,- en een eventuele herkeuring is NIET gratis. Lees verder hoe een afspraak bij het RDW in zijn werk gaat en wat de kosten zijn.

Onafhankelijke APK keuring

Een afspraak maken voor een onafhankelijke APK keuring bij het RDW

Bij het RDW zelf kost een onafhankelijke APK keuring zo'n 63,-. Een eventuele herkeuring kost hetzelfde, ook 63,- . want in principe kent men geen herkeuring en wordt het gewoon gezien als een nieuwe keuring. Men zal dus bij een herkeuring alles opnieuw controleren, niet alleen de reparaties die zijn gedaan. Een herkeuring bij het RDW is echter niet verplicht. U mag binnen 8 weken ook ergens anders een nieuwe keuring laten doen.

Een afspraak bij het RDW maakt u via telefoonnummer 0900 07 39 (10 cpm). Hierbij worden contactgevens en kenteken gevraagd. De bevestiging van een afspraak wordt per email toegestuurd. Op de dag van afspraak dient u zich eerst aan de balie van het keuringsstation te melden en met PIN of contant geld te betalen. Ook een overeenkomst met automatische incasso is mogelijk volgens de documentatie van het RDW. De volgende autodocumenten moet u in ieder geval meenemen: - het Voertuigbewijs (Deel IA of oude Deel I met gegevens van het voertuig). Zonder afspraak in de ochtend langskomen is ook mogelijk maar niet aan te raden vanwege langere wachttijden.

De keuring wordt gedaan waar u bijstaat.
Meestal in een grote hal met meerdere banen. U rijdt er aan de ene kant in en aan de andere kant weer uit. Samen met de keurmeester doorloopt u de stappen van de APK. Op sommige punten kan uw medewerking gevraagd worden, bijvoorbeeld bij het testen van de rem of verlichting. Al met al duurt de keuring ongeveer 45 minuten. Aan het eind hoort u of de auto is goedgekeurd of afgekeurd. De keurmeester zal bij een afkeuring uitleggen wat er mis is en u krijgt dit ook op papier mee. Reparaties voert men niet uit en moet u elders laten doen. Lees hier wat de APK eisen zijn en wat u zelf alvast kunt checken.

autoverzekering

Wat is het voordeel van een onafhankelijke APK keuring?
Keuring en reparatie zijn gescheiden, dus geen belangenverstrengeling.
Meer voordelen

Tip! Vind een onafhankelijk APK station in de buurt voor een eerlijke keuring
http://www.onafhankelijkeapk.nl/keuringsstations.htm

Andere kosten / bedragen
Vervangen kentekenbewijs verloren / versleten Deel 1 A B, Deel 2: Prijs 31 (2011)
Kenteken overschrijven / tenaamstelling auto: Prijs 9,25
Automatische boete 8 weken na verlopen APK datum: 100 euro

Kentekencard
In de loop van 2013 werd de kentekencard met chip ingevoerd ter vervanging het papieren kentekenbewijs.


Deel deze pagina met andere autobezitters

 

 home


Onafhankelijke APK
keuringsstations
(kaart)
APK keuring Groningen
APK keuring Friesland
APK keuring Drenthe
APK keuring Overijssel
APK keuring Flevoland
APK keuring Gelderland
APK keuring Utrecht
APK keuring N Holland
APK keuring Z Holland
APK keuring Zeeland
APK keuring N Brabant
APK keuring Limburg

Aanbiedingen

APK vervaldatum
APK eisen / punten
Kosten APK keuring
APK info en links


OnafhankelijkeAPK.nl Contact Disclaimer